Confidenţialitate

Cele 3 persoane internate la Spitalul Matei Balș din Capitală nu sunt infectate cu tulpina Omicron, spune directorul unității | AUDIO

Nu au tulpina Omicron a noului coronavirus cele 3 persoane internate la spitalul Matei Bals din Capitală. Testarea screening a arătat că sunt infectate cu varianta Delta.

Adrian Marinescu, directorul medical al spitalului, explică la Europa FM de ce a cerut inițial secvențierea pentru 3 cazuri de pacienți, care au venit din Egipt:

„Tot ceea ce vine din continentul african trebuie luat în calcul pentru screening și care ne spune dacă vorbim e varianta Delta sau nu. În situația în care nu avem varianta Delta mergem mai departe, pasul următor este secvențiere. Pentru cei 3 despre care vorbim screeningul a arătat clar că vorbim foarte probabil de Delta și nu s-a mers mai departe la secvențiere. Cei 3 ies, practic, din discuție apropo de tulpina Omicron.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile așteaptă însă rezultate pentru 3 probe trimise spre secvențiere de la persoane repatriate săptămâna aceasta din Africa de Sud. Pentru 2 acestea există o suspiciune „înaltă”pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Alexandru Rafila a explicat că secvențierea se realizează în mai multe etape și durează mai multe zile.

Autor: Alexa Stănescu

Citește și: Dr. Vasi Rădulescu: Dacă tulpina Omicron va deveni dominantă, e posibil la nivel de decese să stăm mult mai rău decât la Delta | VIDEO