Confidenţialitate

Cel puțin 72 de români, inclusiv copii, au rămas blocați în mai multe orașe din Maroc, din cauza suspendării zborurilor comerciale

Oficialii de la Rabat au decis suspendarea, pentru  două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre Maroc.

Ministerul de Externe de la București face în acest moment demersuri pentru a găsi soluții pentru o eventuală repatriere a celor rămași blocați. Instituția a precizat marți dimineață că încă sunt companii aeriene care au primit aprobarea pentru a scoate din Maroc cetățeni care vor să plece.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Oana Darie:

 „Recomandarea pentru cetățeii români care se află în continuare în Regatul Maroc este să ia legătura cu Ambasada României la Rabat pentru a fi avuți în vedere în condițiile identificării unor soluții de zboruri alternative.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situația a 72 de turiști ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări.

Diplomații caută zboruri alternative care să-i aducă pe români din vacanțe acasă.

De altfel, anterior, ambasada României la Maroc a anunțat că sunt companii aeriene care ar putea opera zboruri excepționale, de repatriere specială, în aceasta perioadă. Printre ele: AIR France, Transavia, Iberia, Binter sau Neos.

Românii blocați în Maroc s-au înscris într-un grup special pe Facebook unde au scris că se află în 5 orașe, iar unii dintre ei au copii cu ei.

„Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +212 67 99 77 75”, a transmis MAE.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Costin Fetic

Citește și: Românii blocați în Africa de Sud vor fi repatriați marți