Cel puțin 20 de morți și zeci de răniți, în urma unei coliziuni între două trenuri în Italia

UPDATE 16.39 La locul tragediei au început să ajungă rudele pasagerilor din cele două trenuri. Acestora li se oferă consiliere psihologică și nu sunt lăsate să se apropie de locul tragediei.

„Este un dezastru, ca şi cum s-ar fi prăbuşit un avion. Echipele de salvare şi Protecţia Civilă se află la faţa locului, dar, din păcate, există victime”, a scris primarul din Corato, Massimo Mazzilli, pe Facebook.

“O scenă îngrozitoare, halucinantă, asta am văzut. Am văzut oameni morţi, alţii care cereau ajutor, oameni care plângeau. Scena cea mai urâtă din viaţa mea”, a povestit un agent care a intervenit la faţa locului.

Ministrul transporturilor, Graziano Delrio, se îndreaptă spre zona unde a avut loc impactul.

UPDATE 15.47 Bilanțul victimelor tragediei feroviare a crescut la 20 de morți, anunță preşedintele regiunii Puglia din Italia.

UPDATE 15.18  Consulatul român din Catania a contactat autorităţile italiene pentru a obţine informaţii legate de catastrofa feroviară din sudul Italiei. Oficialitățile încearcă să afle dacă printre victimele tragediei feroviare se află şi cetăţeni români, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

”Consulatul României la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar produs în cursul acestei zile în sudul Italiei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, multiple demersuri specifice pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precum şi de a stabili dacă printre victime se află şi cetăţeni români”, anunță MAE.

UPDATE 15.17   Spitalele din apropierea tragediei feroviare fac apel la oameni să vină să doneze sânge pentru răniți. În plus, ar fi nevoie de medici și asistente la spitalele din regiune.

UPDATE 15.03 Majoritatea victimelor accidentului feroviar din sudul Italiei sunt studenţi şi navetişti, relatează La Repubblica.

Între timp, pompierii au revizuit bilanţul accidentului de tren din sudul Italiei. Sunt 12 morţi şi zeci de răniţi. Una dintre ipotezele luate în calcul este o greşeală de semnalizare.

Circulaţia feroviară în zonă este închisă.

UPDATE 14.58  Cele două trenuri de pasageri circulau cu mare viteză și transportau în special navetiști, mulți dintre ei studenți.          Trenurile s-au ciocnit frontal într-o zonă cu livezi de măslini. Echipele de salvare s-au mobilizat imediat pentru a-i scoate pe oamenii prinși în vagoanele avariate. Printre cei salvați, se află și un copil scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul.

 

Premierul italian, Matteo Renzi și-a întrerupt o vizită programată la Milano  și a revenit la Roma.

UPDATE 14.42  Premierul italian Matteo Renzi deplânge coliziunea celor două trenuri și a anunțat o anchetă pentru a se stabili cauzele tragediei.  Premierul a făcut aceste declaraţii marţi la Milano, după ce trenurile s-au ciocnit frontal în regiunea Puglia.

UPDATE 14.28 „Cred că sunt mult mai mulți morți” a declarat Riccardo Zingaro, comandatul pompierilor din orașul Andria.

UPDATE 14.25 SkyNews anunță că sunt 12 morți.

UPDATE 14.20 Numeroase persoane sunt prinse încă în vagoane. Autorităţile italiene au revizuit bilanţul accidentului de tren din sudul Italiei. Sunt cel puțin 10 morţi şi zeci de răniţi, dar autoritățile au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte, relatează La Stampa.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari.

La locul tragediei au ajuns numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri.

Din primele imagini se observă cum mai multe  vagoane ale trenurilor au sărit de pe şine şi au fost distruse, iar bucăţi din ele au zburat pe rază de zeci de metri.  Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului.

Pe linia unde a avut loc accidentul feroviar circulă circa 200 de trenuri zilnic.

UPDATE 14.06 Presa italiană vorbește de cel puțin 10 morți.

Cel puţin patru oameni au murit, iar alți câteva zeci au fost răniți în sudul Italiei, după ce două trenuri s-au ciocnit, anunță BBC News.

Cele două trenuri au intrat în coliziune pe o linie între oraşele de coastă Bari şi Barletta, precizează BBC.

Echipe intervenţie încercau să scoată pasageri din vagoane avariate, în apropiere de localitatea Corato.

Autorităţile locale afirmă că se tem că numărul morţilor ar putea creşte.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS