Cel mai sărac președinte din lume, Jose Mujica, surprins așteptând la coadă la un spital public

Matinalii Europa FM au descoperit cu surpindere exemplul pe care un preşedinte îl dă.

Jose Mujica, președintele Uruguayului, a fost surprins stând la coadă la un spital public din Montevideo.Pentru umilinţa afişată în public şi comportamentul modest, în ciuda demnităţii sale în stat, Jose Mujica a fost botezat ‘cel mai sărac președinte din lume’.

În vârstă de 76 de ani, Jose Mujica are o avere de 165.480 de euro şi include trei terenuri, trei tractoare şi două maşini. Salariul său ca şef de stat este de 10.237 de euro pe lună, din care păstrează mai puţin de 10 la sută, restul fiind alocat programelor sociale.

‘Banii ăştia trebuie să-mi ajungă, mulţi oameni trăiesc cu mult mai puţin de atât’, declara preşedintele.

Jose Mujica vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.

‘Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte – în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Si sunt un republican’.

‘Multe persoane vor bani în cantităţi mari. Nu ar trebui să intre în politică. E felul meu de a vedea lucrurile. Nu improvizez. Nu fac marketing. Aceasta este filosofia mea’, declara Jose Mujica, preşedintele Uruguayului, în urmă cu o lună.