Cel mai mare vas de croazieră din lume se pregăteşte de primul voiaj – VIDEO

Cel mai mare vas de croazieră din lume, „Harmony of the Seas”, a sosit în Marea Britanie, la Southampton, de unde va pleca în primul său voiaj, care va dura doar patru zile, potrivit Daily Mail.

Nava a sosit în Marea Britanie de la şantierele navale STX France din Saint-Nazaire (Franţa), urmând să plece, duminică, într-un scurt voiaj de patru zile spre Rotterdam (Olanda).

Pe data de 29 mai, nava va pleca spre Barcelona, urmând ca în această vară să facă un tur de 34 de zile al Mării Mediterane.

Nava a fost construită de şantierele navale STX France din Saint-Nazaire şi a fost livrată companiei americane Royal Caribbean, care deţine alte două nave de croazieră recunoscute ca fiind cele mai mari din lume la ora actuală, „Oasis of the Seas” şi „Allure of the Seas”.

vas croaziera (4)

„Harmony of the Seas” are o greutate de 227.000 de tone, 16 punţi, o lungime de 362 de metri şi o înălţime de 70 de metri.

vas croaziera (5)

Vasul are o capacitate de 5.479 de pasageri, cu un maxim de 6.780 de pasageri, în cele 2.747 de camere disponibile.

vas croaziera (3)

Pe vas se regăsesc 23 de piscine, 20 de restaurante, 52 de copaci, simulatoare de surf, barmani robot, un casino, precum şi locuri unde se pot face alpinism.

vas croaziera (7)

2.100 de membri ai echipajului, care provin din 77 de ţări, vor avea grijă de călători.

vas croaziera (6)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS