Confidenţialitate

Cel mai mare producător de energie electrică din Germania elimină șase mii de locuri de muncă, în următorii zece ani

Cel mai mare producător de energie electrică din Germania, RWE, anunță că va elimina aproximativ șase mii de posturi până în 2030. Decizia a fost luată în condițiile în care Guvernul plănuiește să elimine treptat cărbunele din mixul energetic.

RWE va primi 2,6 miliarde de dolari drept compensație de la Guvernul german pe parcursul următorilor 15 ani, pentru a reduce din efectele negative ale tranziției asupra afacerilor.

Acordul dintre Guvernul de la Berlin și RWE este prognozat să accelereze mișcarea către energiile regenerabile a grupului, în contextul tranziției către energie verde, așa cum intenționează Comisia Europeană.

Compensația convenită este însă sub suma pe care compania o dorea, de 3,5 miliarde de euro, echivalentul pierderilor estimate a surveni ca urmare a eliminării producției pe cărbune.

După luni de negocieri, Guvernul german a convenit un plan de compensație cu companiile energetice, angajații lor și autoritățile regiunilor afectate. Acordul prevede închiderea ultimei termocentrale pe cărbune până în 2038.