Confidenţialitate

Cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit în România, va fi dezvăluit la Muzeul Antipa

Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit în judeţul Hunedoara, şi reprodus la scară naturală, va fi dezvăluit în premieră, pe 28 iulie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, scrie News.ro.

Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni, cu  o deschidere a aripilor de 12 metri şi un craniu care măsoară aproape trei metri. Exemplarul care va fi prezentat la Muzeul ”Antipa” a trăit acum aproximativ 71 – 65 de milioane de ani.

Hatzegopteryx, care aparţine Dino Parc, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziţiei ”Aripi peste timp” şi a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.

Expoziţia ”Aripi peste timp” va fi deschisă în perioada 28 iulie – 14 august, interval în care îl vei putea admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar şi pe Pteranodon animatronic şi încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în Bucureşti, dinozaurii se vor duce la ei acasă, la Dino Parc Râşnov.