Cel mai mare diamant scos la vânzare în România are un preț estimat la 45.000-65.000 euro

Cel mai mare diamant scos la vânzare în România are circa 8,59 carate și este estimat la un preț cuprins între 45.000 şi 65.000 de euro. Este expus la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Acesta este doar una dintre vedetele licitaţiei de bijuterii anunţată de Casa Artmark. Preţiosului diamant i se adaugă şi alte aproximativ 200 de bijuterii de colecţie care depăşesc valoarea totală de 2 milioane de euro.

Însă, cea mai valoroasă piesă, estimată de specialişti între 100.000-150.000 de euro, este un set aristocratic, realizat de brandul de bijuterii exclusiviste Pheres, compus din colier şi cercei decoraţi cu 115 diamante, ce totalizează peste 27 de carate.

Tot celebrul designer Pheres semnează şi un elegant colier din aur alb, pavat cu 204 briliante, în greutate totală de 8,8 carate, ce a fost purtat recent de artista britanică Rita Ora, estimat pentru piaţa românească, în cadrul licitaţiei, la o valoare conservatoare de 9.000-14.000 de euro.

Toate aceste bijuterii importante pot fi vizionate în expoziţia deschisă la Palatul Cesianu-Racoviţă. Având în vedere valoarea lor, bijuteriile sunt sub evidenţa unei paze stricte la sediul Artmark.

Casa Artmark oferă şi posibilitatea probării acestora, în baza unei rezervări prealabile. Raportat la valoarea elitistă a acestor bijuterii importante, casa de licitaţie a anunţat că oferă posibilitatea doamnelor ce vor participa a licitaţie să achiziţioneze aceste comori şi cu plata în rate, pe o perioadă de cel mult 12 luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS