Confidenţialitate

Cel mai greu maraton de pe planetă: Competiția condusă de un român, la 3 zile de la start

Românii conduc în cel mai greu maraton de pe planetă. Competiția „6633Ultra” se desfășoară dincolo de Cercul Polar, în Canada. După trei zile de când s-a dat startul, Tiberiu Ușeriu conduce competiția. El este urmat, la patru ore și jumătate distanță, de ceilați doi români care participă la maraton, Vlad Tănase și Andrei Roșu.

 

La start s-au înscris 12 concurenți, dar după a 3-a zi de concurs doi au abandonat din cauza condițiilor extrem de grele. Participanții aleargă și la minus 47 de grade, în ninsoare și vânt puternic.

Bistrițeanul Tiberiu Ușeriu a parcurs până astăzi 334 de km din cei 566 ai maratonului. Organizatorii spun că are șanse să câștige cursa și chiar să bată recordul din 2007. Tibi Ușeriu are un avans de patru ore și jumătate față de românii clasați pe locurile 2 și 3, Vlad Tănase și Andrei Roșu.

Bistrițeanul în vârstă de 41 de ani s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuța din Munții Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopțile geroase de iarnă și a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista celui mai greu maraton din lume.

Prima ediție a ultra-maratonului a început în anul 2007 și de atunci doar 19 oameni au reușit să termine cursa.

 

Sursă foto: http://www.6633ultra.com/