Cel mai căutat hoț din Banat a fost prins la Timișoara

Bărbatul este acuzat că vara și toamna trecută a spart mai multe magazine și baruri sătești dar și ca a furat și incendiat cel puțin 3 autoturisme. Tot pe numele bănățeanului există și un mandat european de arestare emis de autoritățile slovene.

După ce luni la rândul l-au căutat cu disperare și chiar reușiseră la un moment dat să-l încolțească lângă Timișoara, miercuri seară polițiștii de la judiciar au reușit săa-l prindă pe incendiatorul fantomă, așa cum a fost poreclit timișoreanul. Bărbatul este suspectat că fura mașini, le folosea la spargeri după care incendia autoturismele pentru a-și ascunde urmele.
Polițiștii au reușit să-l prindă într-un centru comercial din Timișoara. Barbatul se ascundea de câteva luni într-o casă dintr-o comună de lângă oraș și nu iesea de acolo decât foarte rar, asta după ce reușise să scape după o urmărire făcută de ofițerii de la serviciul de operațiuni speciale care în timpul operațiunii au produs și un accident.
Asupra lui anchetatorii au reușit să găsească mai multe documente falsificate, ce purtau însemnele autorităților spaniole. Pe ele era trecut numele unui individ arestat în Spania.
 La percheziția făcută la locuința suspectului, polițiștii au găsit câteva din bunurile furate în atacurile din toamnă dar și un lămpaș cu care suspectul apare în imaginile surprinse de camerele video ale unui bar pe care acesta l-a spart anul trecut.
Polițiștii au mai stabilit că individul era cautat și de autoritățile din Slovenia încă din 2012, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru furt.
Procurorii Parchetului Curtii de Apel Timișoara au confirmat mandatul european și astfel suspectul a ajuns în arestul Poliției Timis. Acum oamenii legii ii vor deschide mai multe dosare pentru furt si distrugere.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS