Confidenţialitate

Cel mai bătrân urs panda uriaș aflat în captivitate a sărbătorit Anul Nou chinezesc

Cel mai bătrân urs panda uriaș aflat în captivitate, o femelă de 37 de ani numită Xinxing, a sărbătorit Festivalul Primăverii (Anul nou chinezesc) în avans, la o grădină zoologică din sud-vestul Chinei.

Xinxing este o celebritate în regiune și a sărbătorit Festivalul Primăverii alături de patru strănepoți ai ei, fiind tratată cu morcovi, mere și bambus în căsuța sa decorată cu lanterne. Mâncarea a fost transportată în coșulețe, în spate, de strănepoți, pe care Xinxing i-a văzut în premieră.

Vârsta ursoaicei, născută în provincia Sichuan, în 1982, este echivalentul a peste 100 de ani umani.

În pofida vârstei înaintate, ursoaica este într-o bună stare fizică, exceptând unele momente în care suferă de hipertensiune arterială. Cântărește 97 de kilograme și mănâncă circa 30 de kilograme de bambus zilnic.

Xinxing este cel mai bătrân urs panda uriaș aflat în captivitate – a venit la Chongqing la vârsta de un an – și este la originea unei familii uriașe de 137 de exemplare, care trăiesc în peste 20 de țări.

Xinxing a vizitat Calgary, Canada, în 1988, cu ocazia Jocurilor Olimpice, unde a atras peste 1 milion de vizitatori.

Anul nou chinezesc, numit Festivalul Primăverii sau Anul Nou lunar, este cea mai mare manifestare din China și durează șapte zile. Anul acesta debutează pe 25 ianuarie.