Confidenţialitate

Cel mai bătrân fotbalist profesionist din istorie, legitimat în Egipt. Jucătorul are 74 de ani

Federația egipteană de fotbal a anunțat că formația 6 Octombrie, din liga a treia, a legitimat un fotbalist în vârstă de 74 de ani. Potrivit BBC, acesta este cel mai bătrân jucător profesionist din lume.

Eez Eldin Bahder, născut în anul 1945, conform legitimației sale, nu are un trecut fotbalistic, el fiind un necunoscut în rândul jucătorilor egipteni, mai scrie sursa citată. Clubul nu a oferit informații referitoare la tipul sau durata contractului semnat de fotbalist.

Federația egipteană de fotbal a invitat reprezentanții de la Cartea Recordurilor pentru a-l urmări pe Bahder jucând la un meci din liga a treia egipteană și pentru a-i omologa recordul, care l-ar face oficial cel mai vârsnic fotbalist profesionist. Având în vedere circumstanțele acestei legitimări, se bănuiește că aducerea lui Bahder a fost realizată doar pentru a se stabili un astfel de record.

Un caz asemănător a avut loc în Japonia. Atacantul Kazuyoshi Miura, în vârstă de 52 de ani, și-a prelungit cu un sezon actuala înțelegere, până în 2021, cu formația Yokohama FC, din liga secundă.