Cei trei fraţi din Constanţa s-au întâlnit cu primarul Decebal Făgădău şi au primit o casă nouă – GALERIE FOTO

Emilian, Mirela și Ana, în vârstă de 10, 8, respectiv 5 ani, care locuiesc alături de părinţi într-un conac abandonat, s-au întâlnit cu primarul oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, care i-a anunţat că vor avea o nouă locuinţă.

Construcția în care locuiesc de 7 ani, cândva impunătoare, e acum o ruină care s-ar putea prăbuși oricând. Familia s-a refugiat, practic, într-una dintre încăperile clădirii, fără curent, canalizare sau gaze.

Teodora, mama celor trei copii, face tot posibilul să îi trimită la școală și să le asigure minimul necesar unui trai decent. Cine nu le cunoaște povestea, nu își poate imagina cum trăiesc, de fapt.

Copiii poartă haine curate, zâmbesc, sunt politicoși și visează ca, într-o zi, să locuiască într-o casă adevărată.

De fapt, au și cerut o locuință socială în urmă cu 7 ani, însă până la intervenția jurnaliștilor care i-au luat în grijă, nu se mai știa nimic de dosarul lor.

Astăzi, Decebal Făgădău, primarul oraşului Constanţa, i-a anunţat că începând cu data de 1 martie, se vor putea muta în noua lor locuinţă.

“Atât familia Teodorei, cât şi familia lui Ionuţ vor primi trei apartamente cu două camere. Condiţiile pe care noi le punem ţin de normalitate, în sensul că trebuie să-şi ducă copiii la şcoală, la medicul de familie şi să se implice în viaţa comunităţii. Aceste aspecte sunt deja îndeplinite de Teodora şi de familia ei.

Începând cu data de 1 martie, atât Teodora, cât şi familia lui Ionuţ, vor primi apartamente cu două camere. Apartamentele sunt mobilate şi dotate cu tot ce trebuie”, a spus primarul oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, în Deşteptarea.

Pe lângă locuinţa socială, cei trei fraţi, alături de părinţii lor, au primit ghiozdane cu rechizite, mâncare pentru animalele lor şi o vacanţă la Predeal, din partea Europa FM, un voucher în valoare de 2000 de lei la Decathlon şi cărţi de la editura Litera.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS