Confidenţialitate

Cei mai mulți producători de mobilă pe bază de plăci au oprit fabricile. Spun că lemnul vândut de Romsilva este prea scump | AUDIO

Aproape toți producătorii români de plăci pe bază de lemn au oprit fabricile, pentru ca lemnul furnizat de Romsilva este prea scump în comparatie cu alte țări europene.

Din acest motiv, producătorii autohtoni sunt necompetitivi, iar România a început să importe mai multă mobilă din Europa, au reclamat antreprenorii:

„Suntem în momentul de față în situația în care suntem necompetitivi. Facem totul să putem să susținem industria mobilei dar suntem cu fabricile oprite, aproape toți producătorii pe bază de plăci de lemn din România la momentul acesta sunt cu fabricile oprite. (…) Noi suntem la nivelul la care nu reușim să supraviețuim de pe o lună pe alta, suntem total necompetitivi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, ministRul Mediului, Tanczos Barna a spus ca piața dictează prețul de pornire:

„Prețul despre care vorbiți este stabilit de piață nu este stabilit nici de ministru nici de altcineva, este stabilit de jucătorii care participă la licitație și oferă prețul într-o competiție directă, deschisă. Este prețul pieții corect stabilit în condiții concurențiale de piață.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Romsilva urmează să taie mai mult, a anuntat directorul fondului forestier al Regiei Pădurilor.

Citește și: Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 de lei pentru un metru cub | AUDIO

Foto: Shutterstock