Cei mai buni tenismeni români cer reincluderea arenelor BNR în circuitul sportiv internațional

Cei mai buni tenismeni români, în frunte cu Simona Halep și coordonați de Ion Țiriac, cer autorităților să reincludă arenele BNR în circuitul sportiv internațional.

Astăzi, Ion Țiriac a organizat o conferință de presă în care a explicat că în 1991, Banca Națională a preluat baza sportivă din cartierul Cotroceni de la Ministerul Sportului.

Omul de afaceri acuză că transferul ar putea fi ilegal și că documentele nu au fost făcute publice:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ion Țiriac amintește: BNR condiționează renunțarea la arenele sportive în schimbul primirii a cel puțin 30 de milioane de euro.

Premierul Mihai Tudose a declarat aseară, la Antena 3, că Guvernul ar putea cumpăra Arenele BNR pe care să le dea în administrare Primăriei Capitalei .

El a spus că s-a „suit pe pereţi” când a auzit care este preţul cu care BNR le-a scos la vânzare, 30 de milioane de euro, şi că i se pare „o crimă” ce se întâmplă.

Premierul a spus că a discutat acest subiect luni cu Simona Halep, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, cu care s-a întâlnit la Guvern.

„Şi am constatat că Arenele BNR, pentru care în negura istoriei nu mai există nicio hârtie (…), am înţeles că au fost scoase la vânzare, că au un preţ de 30 de milioane de euro, despre care eu când au auzit m-am suit pe pereţi. Mi se pare o crimă ce se întâmplă. Măcar deschideţi-le pentru copii. (…) Banca Naţională a României, credeţi că ne putem gândi că e şi Banca Naţională a românilor? Putea BNR să lase acolo să intre un investitor, să o dea federaţiei sau copiii făceau zgomot acolo şi deranjau nişte zei. Avem prea mulţi zei”, a declarat Tudose.

Premierul a spus că i-a întrebat pe Ţiriac şi Năstase cui ar fi date în administare Arenele dacă ar fi cumpărate, iar răspunsul este simplu – Primăriei Capitalei.

Foto: tenisdecamp.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS