Confidenţialitate

Banca Națională cere 35 de milioane de euro pe Arenele BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu cere 35 de milioane de euro pentru ca baza sportivă Arenele BNR să revină la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), în contextul în care în 1991 a trecut în proprietatea băncii contra sumei de 233.000 de dolari.

Anunţul a fost făcut de ministrul Marius Dunca, prezent, miercuri, alături de omul de afaceri Ion Ţiriac şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, la Comisia Economică, Industrii şi Servicii din Senat, condusă de Daniel Zamfir, pe tema Arenelor BNR.

Ministrul a afirmat că a avut două discuţii cu guvernatorul BNR şi că vor fi discuţii în continuare, la nivel declarativ, legate de vânzarea bazei sportive.

„BNR nu are activitate sportivă, nu am evaluat încă nimic, pur şi simplu a fost o discuţie. Eu trebuie să mă duc în Guvern, să vedem dacă suntem dispuşi să cumpărăm. Mai există şi varianta unui schimb cu unele imobile aflate în apropierea sediului central al BNR”, a declarat Dunca.

La finalul şedinţei, ministrul Tineretului şi Sportului a subliniat că trebuie găsită o bază de colaborare cu BNR pentru a putea prelua aceste arene.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a afirmat în cadrul şedinţei că BNR nu este o entitate care să se ocupe de sport.

„Vă mulţumesc că vă pierdeţi vremea cu noi, în ultimii 30 de ani nu ne-a ascultat nimeni. BNR e un organism care ne face să intrăm în lumea normală, dar nu e o entitate care să se ocupe de sport”, a spus Ţiriac.

Fostul tenismen a făcut o paralelă cu turneul de la Madrid, pe care îl deţine, afirmând că turneul de la Bucureşti ar fi putut aduce capitalei zece la sută din veniturile Madrid Open.

Preşedintele Comisiei, Daniel Zamfir, s-a declarat siderat de suma cerută de BNR: „Eu sunt siderat că BNR cere o sumă atât de mare unei instituţii a statului pentru vânzarea unui obiect la preţul pieţei. Mi se pare o sumă uriaşă şi dacă se va ajunge la această soluţie o să depunem o iniţiativă legislativă ca această bază să treacă în proprietatea Guvernului sau Primăriei Capitalei“.