Cei doi români, soț și soție, răniți în atentatul de la Nisa sunt din Buzău

 

Cei doi români răniţi în atentatul de la Nisa sunt soţ şi soţie şi provin din judeţul Buzău. E vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani și de soția sa de 30 de ani. Cei doi s-au stabilit la Nisa de aproximativ doi ani.

Rudele acestora au declarat că starea lor este stabilă. De altfel, încă de la primele ore ale zilei de vineri Ministerul român de Externe a anunțat familiile celor doi români.

 

Apropiații acestora spun că bărbatul ar fi suferit o fractură multiplă la picior, iar femeia are un hematom la tâmplă, fiind sub efectul sedativelor. Cei doi soţi, internați la un spital situat la circa 7 kilometri distanţă de Nisa ar fi în afara oricărui pericol.

 

 

 

Iniţial, după atac, cei doi s-au pierdut unul de celălalt. Ei s-au regăsit, vineri dimineaţă, într-un salon al spitalului în care se află internaţi.
Aproximativ 30.000 de oameni asistau la spectacolul de artificii organizat la Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei la momentul atacului terorist de joi seară. Anunțul a fost făcut de Primăria Nisa.

Masacrul a avut loc pe Bulevardul Promenade des Anglais.

84 de oameni au murit în urma masacrului. Alți 50 de răniți se zbat între viață și moarte, a declarat președintele Franței Francois Hollande.

Între victime se află și foarte mulți copii. Șoferul camionului care a intrat pe bulevard și a început să lovească mulțimea a fost ucis de polițiști. A apucat însă să conducă aproximativ 2 kilometri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS