Cei doi supravieţuitori ai exploziei unui proiectil în județul Bacău, internaţi în stare gravă

Unul dintre cei trei răniţi în urma exploziei din județul Bacău, un bărbat de 38 de ani, a fost adus la Iaşi cu un elicopter SMURD, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

„A fost ventilat mecanic, pentru că se afla sub stare de şoc, şoc volemic din cauza hemoragiilor multiple, şi şoc hipotermic. Din câte am înţeles, imediat după explozie, în primele momente a fost conştient şi a decis să se arunce într-un pârâu alăturat. El este şi hipotermic şi are leziuni traumatice multiple de tip deschis, plăgi inghino-scrotal, plăgi la nivelul membrelor inferioare, la nivelul toracelui şi amputaţie de mâini. Una din mâini, cea stângă, pare că e amputată aproape complet. Se va decide în sala de operaţie ce se va putea face pentru refacerea degetelor de la mâna dreaptă. Va fi internat în Clinica de Chirurgie. Deocamdată efectuăm examen computer tomografic pentru că vrem să aflăm care sunt leziunile la nivelul toracelui, unde există poartă de intrare pentru proiectile. Nu ştim cât de penetrante au fost aceste proiectile. Pacientul este în grija întregii echipe de gardă din Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ „, a declarat coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Pacientul va fi ajutat de o echipă formată din chirurgi de chirurgie generală, chirurgie plastică, chirurgie vasculară, ortopedie, anestezişti.

„Deocamdată prognosticul este rezervat, dar toată lumea se va lupta pentru a-i salva viaţa şi refacerea a cât se poate din funcţionalitatea organelor, membrelor şi sistemelor”, a mai spus Diana Cimpoeşu.

Al doilea rănit, un bărbat în vârstă de 26 de ani, a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Bacău. Potrivit medicilor, el este conştient și a fost stabilizat.

Luni seară, un tânăr muncitor a detonat un proiectil din al Doilea Război Mondial în timp ce se afla la muncă împreună cu colegii săi.

O echipă formată din pirotehnişti şi procurori cercetează cazul pentru a stabili dacă proiectilul a sărit în aer accidental sau a fost lovit.

Terenul,o exploatație forestieră, va fi de asemenea inspectat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS