Confidenţialitate

Cei doi răniți cu arsuri grave de la Petromidia au fost transportați la un spital din Germania | AUDIO

Cei doi pacienţi de la Spitalul Floreasca, răniţi grav în explozia de la Petromidia, au fost transportaţi luni, în Germania, cu o aeronavă militară, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

“O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia”, arată un comunicat al MApN.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Costurile spitalizării sunt acoperite de compania Petromidia, iar cele legate de transport sunt asigurate de stat, a spus Gina Cruceru, director resurse umane al companiei.

”Suntem alături de colegii noștri, atât de cei care au plecat cât și de al treilea care este în Spitalul județean Constanța.Le vom asigura tot suportul, suntem în contact direct cu medicii și cu familiile acestora.

Costurile, în ceea ce privește clinica sunt acoperite integral de companie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fiica unuia dintre cei doi răniţi tranferaţi în străinătate a explicat de ce a insistat ca tatăl să fie tratat peste graniţă.

”Știm că România nu poate trata arsurile peste 30% și de aceea am insistat foarte mult cu plecatul în afară”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto: MApN/Facebook