Confidenţialitate

Cei doi muncitori care au murit, luni, în centrul Capitalei munceau cu forme legale | AUDIO

Muncitorii care au murit luni și cei care au fost răniți răniți în accidentul produs lângă sediul Ministerului Culturii, în centrul capitalei, lucrau legal.

Nu se știe însă dacă cei 8 angajați ai formei Primărei sectorului 3 aveau echipament de protecția sau nu și dacă respectau normele de siguranță.

Inspecția Muncii a început o anchetă și lucrează în paralel cu procurorii.

Între timp, consilierul local al sectorului 3 Ana Ciceală anunță că încă de acum aproape a lună, a sesizat 3 autorități ale statului că acolo s-ar face lucrări ilegal.

Inspectorul General de Stat Dantes – Nicolae Bratu spune la Europa FM că Inspecția Muncii verifică în ce condiții lucrau victimele accidentului, datele vor fi comunicate și procurorilor care au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea legislației în muncă.

”Toți aveau contracte de muncă.

Știți dacă s-au respectat condițiile de siguranță, de protecția muncii?

Asta face comisia, va elucida, este o anchetă în curs”.

Pe de altă parte, consilierul local al sectorului 3 Ana Ciceală,  susține că încă de acum aproape a lună, a sesizat 3 autorități ale statului că acolo s-ar face lucrări ilegal.

”Am sesizat o serie de instituții, Inspectoratul de Stat în Construcții, Poliția Locală a Municipiului București, Garda de Mediu și, de asemenea, i-am pus în vedere primarului Robert Negoiță că trebuie să înceteze lucrările nelegale de acolo”.

Consilierul USR Ana Ciceală spune că va depune chiar o plângere penală împotriva primarului sectorului 3 Robert Negoiță.

De altfel consilierul local a dat publicității  un fragment din ședința Consiliului Local din 28 iulie, în care primarul sectorului 3 recunoștea că muncitorii angajați de instituție fac lucrări chiar și pe terenuri administrate de alte entități.

”Avem nenorociri, lăsate de… începând de la municipalitate, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii și alte ministere care au active, care au terenuri, clădiri, în administrare în sectorul 3, și care le lasă vai de namul lor și noi ne-am obișnuit să le facem treaba lor, să le întreținem”.

Europa FM i-a solicitat și primarulu sectorului 3 un punct de vedere, însă până acum, acesta nu a răspuns.

Terenul pe care a avut loc accidentul se află în administrarea Ministerului Culturii.

Surse ale ziarului Liberatea au precizat că lucrările realizate de Primăria Sectorului 3 în zonă ar fi blocat de multă vreme  una dintre ieșirile de urgență din minister.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Anca Grădinaru

Foto: INQUAM/Octav Ganea