Cei doi copii răpiți de propriul tată, găsiți de autorități

Jandarmii bucureșteni anunță că i-au găsit pe ce doi copii care au fost răpiţi de tatăl lor, într-o localitate din județul Prahova, luni după-amiază, fără acordul mamei.

Părintele și minorii se aflau în apropierea ambasadei Greciei, în această dimineață puțin după ora 7.00, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poliția a fost alertată de mama copiilor, din localitatea Vărbilău, care are custodie exclusivă.

Copiii au vârsta de 8, respectiv 10 ani.

Minorii au fost dați în urmărire și în consemn la frontieră.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Din cercetări a reieșit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită și ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la școală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și nerespectarea hotărârilor judecătorești, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Conform IGPR, din declaraţia mamei copiilor, rezultă că bărbatul are antecedente penale în Grecia, unde ar fi fost condamnat pentru trafic de stupefiante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS