Confidenţialitate

Cei doi copii din Teleorman, internați la spitalul Marie Curie, nu au sindrom hemolitic uremic

Cei doi copii din Teleorman care au ajuns la Spitalul Marie Curie din București nu au sindrom hemolitic uremic. Ei vor fi externați în zilele următoare, având în vedere că starea lor este bună. Alți doi bebeluși, unul din Mioveni și altul din Fetești, se simt și ei mai bine și urmează să fie externați.

Singurul copil care este în stare mai gravă este fetița din Fetești care a fost hrănită de părinți cu sarmale.

“Singurul copil care rămâne aici, cu probleme serioase încă de boală, este fetiţa care a consumat carne din sarmale, a cărei stare nu este foarte bună, care are sindrom hemolitic uremic ce va necesita mai multe zile de dializă peritoneală şi alte tratamente prin care se încearcă să se amelioreze toată această simtomatologie care este pe mai multe planuri proastă”, a spus Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la Marie Curie.

Medicul a precizat că în ultimele săptămâni au fost trataţi la Spitalul Marie Curie 16 copii cu sindrom hemolitic uremic sau cu infecţii digestive şi cu suspiciuni de SHU, dintre care 11 au fost externaţi. În aceste condiții Mihaela Bălgrădean face încă o dată apel la părinți să fie atenți la alimentația copiilor.

“Cauza bolii nu se leagă de vaccine, ci de igienă. Trebuie să avem grijă ce dăm să mănânce copiilor, să fim cu ochii pe tot ceea ce este nou în alimentaţia copilor. Atenţia trebuie să fie maximă, pentru că un astfel de val de îmbolnăviri vine să atragă atenţia asupra a numeroase aspect care sunt legate strict de alimentaţie”, a adăugat Bălgrădean.