Cei cu pensii mici, aleșii și judecătorii CCR – excepțiile interzicerii cumulului pensiei cu salariul de la stat

Judecătorii CCR, aleșii locali și parlamentarii vor putea să cumuleze în continuare pensia cu salariul de la stat . De asemenea, cei care au pensie mai mică decât salariul minim brut vor putea să încaseze cele două tipuri de venit de la stat. Acestea sunt excepțiile anunțate de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru care a prezentat aseară în ședința de Guvern propunerea de modificare legislativă.

Ministrul a precizat că propunerile de modificare a legii au în vedere deciziile Curții Constituționale.

”Am propus Cabinetului să analizăm oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, în sensul în care am propus un mecanism pentru stabilirea modului în care, în mod obiectiv, o persoană să poată alege între pensie și salariu în condițiile în care salariul este din sistemul public”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat că opțiunea ar urma să se facă în 15 zile, fiind la latitudinea persoanei să opteze între pensie și salariu.Vă reamintim,

O măsură similară a fost luată în 2008, însă decizia guvernului Boc de atunci a căzut la Curtea Constituţională la mai puţin de o lună de la adoptare. Judecătorii CCR arătau atunci că măsura afectează drepturile fundamentale prevăzute de Constituție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS