Cei 3 frați din Vaslui găsiți abandonați de părinți vor fi scoși din familie

Cei trei frați din Grumezoaia, care au ajuns la spital după ce au fost găsiți abandonați de părinți în casă, flămânzi, însetați și murdari,vor fi scoși din familie cu ordonanță preşedinţială.

Direcția de Protecție a Copilului Vaslui va înainta instanței o cerere în acest sens, în regim de urgență. Ionel Armeanu, directorul direcției, a declarat pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru cei 3 copii, având în vedere starea gravă în care au fost găsiți, pentru început vom lua măsura scoaterii lor din familie, prin ordonanță președințială, în instanță, și cu judecătoru judecătoresc. Măsurile viitoare le vom impune tot prin instanță, după ce vom analiza dacă viața și situația copiilor este afectată.

În prezent, după ce au fost externați din spital, starea lor de sănătate este bună, dar s-au reîntors în familie, iar părinții refuză să colaboreze cu autoritățile.

Din nou, Ionel Armeanu, directorul Direcției de protecție a copilului Vaslui.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Familia este foarte violentă, nu se poate nici discuta cu dânșii, au agresat și polițistul și nu avem cum să intervenim, decât printr-o hotărâre judecătorească.”

La sfârşitul săptămânii trecute, trei copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi patru ani din localitatea vasluiană Grumezoaia au fost găsiţi abandonaţi în casă, bolnavi, flămânzi şi murdari.

Vecinii au sunat la 112 şi au cerut ajutor, dar în momentul în care ambulanţa a sosit la faţa locului, s-au întors şi părinţii acasă. Aceştia au refuzat să lase echipajul medical să intervină. În cele din urmă, cei trei copii, o fetiţă de cinci luni, un băieţel de doi ani şi un altul de patru ani, au fost duşi la Spitalul Huşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS