Confidenţialitate

Cehia: Sistem de vot drive-in, pe fondul înmulțirii cazurilor COVID-19

În Cehia a fost introdus sistem de vot drive-in pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. Guvernul a hotărât să decreze şi stare de urgenţă, cu noi restricţii de săptămâna viitoare.

Astfel, autorităţile au decis să le permită miilor de cetăţeni izolaţi la domiciliu să voteze din maşină pentru alegerile locale şi Senat.

Au fost deschise 78 de centre speciale de votare, iar votanţii nu au avut voie să iasă din maşină, urna fiindu-le adusă la geam.

Pentru cetăţenii care sunt nevoiţi să stea în carantină şi nu pot merge la vot, autorităţile au deschis ieri 78 de centre speciale de votare de tip drive-in. Votanţii nu au avut voie să iasă din maşină. Urna le-a fost adusă la geam.

Cehia este printre ţările europene cu cea mai mare creştere a infecţiilor de coronavirus în ultima lună – a raportat peste 40 de mii de cazuri în septembrie, fiind o ţară cu 10 milioane de locuitori.

De săptămâna viitoare, adunările vor fi limitate la 10 persoane în spaţii închise şi 20 în exterior. Unele şcoli vor trece la cursuri doar pe internet.

Meciurile sportive vor continua, dar fără spectatori. Au fost interzise concertele şi spectacolele de operă.

Foto: Unsplash/Ridwan Meah