Confidenţialitate

Cehia: S-au schimbat 4 miniştri ai Sănătăţii în doar 8 luni

Cu doar câteva luni înaintea alegerilor parlamentare din octombrie, opoziţia acuză politica de personal haotică a premierului Andrej Babis, comparând-o cu celebru Orologiu astronomic medieval din Piaţa Oraşului Vechi din Praga, din care îşi fac apariţia diferite figurine rotative la fiecare oră.

Adam Vojtech, fost ministru al sănătăţii, a fost înlocuit anul trecut de un epidemiolog şi colonel de armată în rezervă, care a demisionat după ce a fost surprins într-un restaurant, încălcând restricţiile antiepidemice.

Un alt ministru a fost forţat să plece din funcţie în urma unor dezacorduri cu premierul şi la presiunea preşedintelui Milos Zeman, care ceruse fără succes guvernului să achiziţioneze vaccinul rusesc Sputnik V.

Ultimul ministru, Petr Arenberger ,a demisionat la presiunea presei care a scris despre averea sa imobiliară impresionantă şi a cărei provenienţă este incertă.

Cehia are al doilea cel mai negru bilanţ de decese asociate COVID-19 raportat la numărul populaţiei. Până marţi, au fost confirmate 30.041 de decese datorate SARS-CoV-2.