Confidenţialitate

București: S-au stricat aproape toate ceasurile placate cu aur instalate în oraș de fostul primar Sorin Oprescu

În București, aproape toate cele 10 ceasuri placate cu aur, cumpărate în mandatul lui Sorin Oprescu, s-au stricat sau arată ora greșit.

Potrivit Hotnews, primăria trebuie să plătească acum 60.000 de lei pentru a le repara.

Peste 3 milioane de lei a plătit primăria Capitalei în mandatul lui Sorin Oprescu pentru a cumpăra 10 ceasuri stradale placate cu aur care au fost montate în zonele centrale și în parcurile din București. Reprezentanții municipalității spuneau atunci că au granție un secol și că funcționează cu o precizie de 4 secunde în plus sau în minus la suta de ani. Numai că în prezent, multe dintre ele nu mai funcționează sau arată ora greșit.

Într-un răspuns pentru jurnaliștii de la Hotnews, primăria a explicat că va aloca suma necesară pentru repararea ceasurilor  – e vorba de 60 de mii de lei –  imediat ce vor exista suficiente fonduri la buget.

Despre garanție, municipalitatea susține că era de 50 de ani de la data montajului, în 2010 și se referea doar la eventuale defecte de fabricație. Primăria susține trebuie schimbate anumite piese care se produc în Statele Unite și există și o eroare a receptorului GPS, din cauza căreia ceasurile arată cu totul altă oră.