Cea mai mare grădină de trandafiri din România – GALERIE FOTO

Weekend-ul trecut s-a deschis cea mai mare grădină de trandafiri din România. Peste 2000 de soiuri de trandafiri așteaptă să fie vizitate la Mândruloc, localitate aflată în județul Arad, la 65 de kilometri de Timișoara.

Iubitorii de flori au putut lua parte, sâmbătă, la cea de a IX-a ediție a Sărbătorii Trandafirului.

Aceasta a fost organizată în cel mai mare rozariu din țară, aparținând Fundației “Eutopia Gardens”, aflat în apropiere de Mândruloc, localitate situată la circa 10 km de municipiul Arad, lângă drumul național DN7 Arad — Deva.

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (13)

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (1)

Rozariul, care deține peste 2000 de taxoni de trandafiri, face parte din parcul dendrofloricol “Eutopia Gardens”, care a fost amenajat, până acum, pe aproximativ jumătate din suprafața pe care proprietarii intenționează să o realizeze, de 25,5 ha.

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (2)

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (5)

Trei hectare din cele amenajate sunt plantate cu trandafiri, celelalte suprafețe fiind ocupate de colecțiile cu plante perene, arbori ornamentali și zona cu livadă.

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (7)

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (8)

Atunci când amenajările vor ajunge la final, rozariul de la Arad va fi cel mai mare parc dedicat trandafirilor din Europa de Est, loc deținut în prezent de rozariul din Budateteny, Ungaria, care are circa 2.400 de soiuri, spune Mihaela Buzatu, președintele fundației.

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (9)

sarbatoarea trandafirilor Mandruloc (4)

Foto: Facebook/Eutopia Gardens

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS