Confidenţialitate

Cea mai mare captură de țigări de contrabandă la Vama Siret

Aproximativ un milion de pachete de ţigări, pe care trei cetăţeni polonezi au vrut să le introducă ilegal în ţară, ascunse în colete cu rigips şi vată minerală, au fost descoperite de poliţişti la vama Siret. Cei trei polonezi au fost reţinuţi.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Poliţia de Frontieră, oamenii legii au descoperit, în urma inventarierii baxurilor cu ţigări din două automarfare, aproximativ un milion de pachete cu ţigări pe care trei cetăţeni polonezi au încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în colete cu rigips şi vată minerală.

În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule conduse de cetăţeni polonezi, poliţiştii au găsit, în plăcile de rigips şi vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), de diferite mărci, în valoare de 903.386 lei.

„Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor. Cei trei cetăţeni polonezi, şoferii automarfarelor, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventive”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.