Confidenţialitate

Cea mai lungă eşarfă ţesută manual din lume – VIDEO

Cea mai lungă eşarfă ţesută manual din lume a fost realizată în Cambodgia. Eşarfa, în lungime de 1.149, 8 metri, a fost ţesută manual în stilul tradiţionalului batic roşu şi alb denumit ”krama”.

Peste 23.000 de persoane au participat la operaţiunea de ţesere a eşarfei, desfăşurată în faţa palatului regal din Phnom Penh.

Eşarfa gigant a fost întinsă duminică, cu ajutorul a mii de persoane, pe o stradă din capitală pentru a permite unui reprezentat din partea cărţii recordurilor Guinness să realizeze măsurătorile oficiale.

”Cu 1.149, 8 metri, aţi stabilit un nou record mondial Guinness”, a declarat reprezentantul Cărţii Recordurilor, Swapnil Dangarikar.

Premierul Hun Sen, aflat la putere de 33 de ani, a încurajat iniţiativa, ţesând chiar el câteva fire al eşarfei.

Politicianul a fost reprezentat la ceremoniei de fiul său, Hun Many, un parlamentar care conduce mişcarea de tineret responsabilă pentru organizarea evenimentului.

”Acest record mondial Guinness este al tuturor cambodgienilor”, a declarat acesta din urmă.

Premierul încearcă de câţiva ani să câştige bunăvoinţa tinerilor, lansând o pagină de Facebook şi afişând o atitudine mai relaxată în public, potrivit AFP.

În 2015, Cambodgia a stabilit recorduri mondiale pentru dansul Madison cu cel mai mare număr de participanţi, la care au luat parte 2.015 de persoane, şi pentru cea mai mare prăjitură tradiţională cu orez, în greutate de 4,04 tone, potrivit Xinhua.

https://www.youtube.com/watch?v=ZIFWudLapRA