Confidenţialitate

Decana de vârstă a planetei a murit la 119 ani. Kane Tanaka iubea ciocolata și băuturile acidulate

O femeie din Japonia, considerată a fi cea mai în vârstă persoană în viață din lume, a murit la venerabila vârstă de 119 ani, transmite serviciul public de presă japonez. Potrivit NHK, Kane Tanaka s-a născut născută pe data de 2 ianuarie 1903.

Kane Tanaka a murit la un spital din orașul Fukuoka în data de 19 aprilie, iar informația a fost transmisă luni de către serviciul public de presă nipon, citat de ABC News.

Femeia era recunoscută de către Cartea Recordurilor încă din 2019 ca fiind cea mai în vârstă persoană din lume.

La acea vreme, nipona spunea că îi place în continuare să se joace Othello și să studieze matematica. Vestea morții sale a fost confirmată și de familia femeii printr-un mesaj pe Twitter: „mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi”.

Într-un mesaj anterior, postat pe 3 aprilie, familia Kanei Tanaka spunea că aceasta a fost „spitalizată și externată în mod repetat”, dar încă nu renunță la ciocolată și băuturi acidulate.

Kane Tanaka a fost al 7-lea copil din 8 câți au avut părinții săi și s-a căsătorit ăn 1922 cu Hideo Tanaka, alături de care a avut patru copii și a înfiat un altul.

Femeia a fost aleasă în 2020 să fie una dintre persoanele care poartă flacăra olimpică în cadrul Olimpiadei de la Tokyo, dar s-a retras de teama pandemiei Covid-19.

Nu a ajuns nici să fie declarată oficial drept persoana care a trăit cel mai mult. Acest titlu îi revine în continuare franțuzoaicei Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani, potrivit Guinness World Records.

Înainte ca titlul de cea mai mai în vârstă persoană în viață să-i revină niponei Kane Tanaka, acesta a aparținut tot unei femei din Japonia, Chiyo Miyako, care a decedat în iulie 2018 la vârsta de 117 ani. Înaintea ei, recordul era deținut tot de o femeie din Japonia, făcând populația acestei țări una dintre cele mai longevive de pe planetă.

Foto: Twitter / Kane Tanaka