Confidenţialitate

Ce trebuie să știi despre vreme dacă vrei să mergi în Grecia sau Bulgaria. Au fost emise atenționări de călătorie | AUDIO

Vreme severă în acest weekend și în alte țări din Europa. Au fost emise atenționări de călătorie pentru Grecia și Bulgaria: sunt așteptate furtuni puternice și ploi torențiale.

Bulgaria: Cod roșu de furtuni și ploi torențiale în regiunea Smolian

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria a emis mai multe coduri de vreme rea. De exemplu, în regiunea Smolian este cod roșu de furtuni și ploi torențiale. Fenomene meteo exreme sunt posibile și în regiunea Veliko Târnovo sau în zona Capitalei Sofia – pe parcurul weekendului.

Grecia: În vestul, centrul și nordul țării vor fi furtuni puternice, precipitații abundente, grindină. Există pericolul inundațiilor

În Grecia, Serviciului Naţional de Meteorologie susține că până luni dimineață vremea va fi schimbătoare. În zone din vestul, centrul şi nordul ţării vor fi furtuni puternice, însoţite de precipitaţii abundente, grindină, descărcări electrice şi intensificări însemnate ale vântului, existând şi pericolul producerii de inundaţii.

Ministerul de Externe de la București a emis avertizări de călătorie pentru cele două țări.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ANM: Ne așteaptă un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.