Proprietarii de pensiuni au rămas, pentru prima oară, fără turiști de 1 mai | AUDIO

Pentru prima oară de 1 mai, pensiunile de la munte și de pe litoral au rămas fără turiști. Proprietarii spun că așteaptă de la autoritățile sanitare instrucțiuni pentru redeschiderea unităților de cazare.

Dacă cei de pe litoral sunt nerăbdători să primească oaspeți, pensiunile agroturistice de la munte vor rămâne, multe dintre ele, închise și după data de 15 mai.

Bogdan Voicu este proprietarul unei pensiuni din Vama Veche. Din cauza pandemiei de coronavirus, a fost nevoit să anuleze toate rezervările pentru 1 mai. El speră ca turiștii să nu renunțe vara aceasta la vacanțe, altfel tot litoralul românesc va avea de suferit, a spus acesta la Europa Fm.

”Așteptăm 15 mai să vedem noile instrucțiuni. Vă dați seama, o să avem atenție mai mare la condițiile pentru turiști, igienă… câte un dezinfectant în cameră. Au fost făcute rezervări înainte de începerea pandemiei.. încă din ianuarie, februarie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  Marinela Lazea, proprietara unei pensiuni agroturistice din Apuseni a spus la Europa FM că nu are de gând să redeschidă pensiunea până nu dispare noul coronavirus din România.

”Nici în jur nu sunt turiști, nici la celelalte pensiuni pentru că toate sunt închise. Noi nu o să primi turiști. Pentru siguranța noastră, a copiilor”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Proprietarii de pensiuni își amintesc cu nostalgie despre ziua de 1 mai de anul trecut.

Anul trecut.. lume multă, întâlniri, grătar, familii, prieteni..”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile ne recomandă ca anul acesta să petrecem 1 mai acasă și să renunțăm la grătare în păduri sau alte spații publice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS