CE solicita statelor membre mobilizarea a 5000 de medici impotriva epidemiei Ebola

Având în vedere gravitatea situației, este necesară ‘o reacție imediată’, spun oficialii de la Bruxelles.

Comisia Europeană solicită statelor-membre să trimită în zonele afectate, în total, 5 mii de medici pentru combaterea epidemiei.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății prezintă un nou bilanț: numărul deceselor provocate de Ebola a ajuns la aproape 5.700.

Comisarii europeni pentru Ajutor Umanitar şi Sănătate au solicitat mai mult personal medical și mai mulți epidemiologi pe teren.

O cerere în acest sens a fost trimisă tuturor celor 28 de state membre, afirmă surse oficiale citate de agenția France Presse.

Comisia Europeană solicită mobilizarea a ‘5.000 de medici şi a mii de îngrijitori’, dar şi ‘mai multe mijloace financiare şi logistice, în special în materie de transport.

Reveniți luna aceasta dintr-o misiune în cele trei țări cele mai afectate de epidemie – Sierra Leone, Liberia şi Guineea -, cei doi comisari europeni au decis să accelereze ritmul mobilizării europene, dată fiind ‘gravitatea situației’ din teren.

UE s-a angajat până acum să deblocheze peste un miliard de euro pentru lupta împotriva Ebola, din care CE a pus la dispoziție 373 de milioane.

Din cele aproape 16 mii de persoane infectate cu acest virus, aproximativ 5.700 au murit – arată cel mai recent bilanț prezentat de Organizația Mondială a Sănătății.