Ce simt câinii când își așteaptă stăpânii în fața magazinului. Proiect inedit pe Tumblr și Instagram – FOTO

Nu trebuie să mergi prea departe ca să întâlnești pe stradă câini în lesă așteptându-și probabil stăpânii care au intrat la cumpărături într-un magazin. Dar nu mulți s-au gândit să îi și fotografieze și să adune imaginile în același loc pe internet. De fapt, noi cunoaștem un singur om care a făcut asta.

Claudiu Petria este creatorul contului Tumblr Dogsatsupermarket – și, mai recent, de Instagram. După cum sugerează numele, pe conturile de pe cele două platforme de socializare găsești fotografii cu câini care își așteaptă cuminți stăpânul în fața unui supermarket.

În vârstă de 30 de ani, Claudiu lucrează într-o agenție de publicitate în București și, oarecum ironic, are fobie de câini. În copilărie, a fost mușcat foarte rău de câinele unei vecine și de atunci i se declanșează frica în preajma oricărui câine. ”Automat. Incontrolabil”, a povestit el într-un interviu pentru Europa FM.

Teama de câini îl face pe Claudiu să traverseze strada ca să îi ocolească și să îi observe doar de la distanță. ”Așa am ajuns să văd și câinii care sunt legați în fața magazinelor. În general e vorba de magazine de proximitate, cel mult supermarket-uri. Oamenii ies să își cumpere una-alta și dacă tot pleacă din casă se gândesc să își ia și câinii la o plimbare.”

Urmărindu-i, Claudiu a ajuns să descopere exact comportamentul și reacțiile câinilor, de la momentul în care își așteaptă cuminți stăpânul, la semnele de extaz pe care le dau când ușa se deschide și cred că așteptarea a luat sfârșit (dau din coadă, se gudură, se bucură) și își așteaptă stăpânii, până la dezamăgirea evidentă pe care o afișează atunci când pe ușă iese altă persoană.

dogsatsupermarket 2

dogsatsupermarket 3 dogsatsupermarket 4

Ce i se pare fascinant la câinii care așteaptă în fața magazinului este experiența pe care o trăiesc ei și care se repetă de fiecare dată. ”Trec de la extazul întoarcerii stăpânului la agonia abandonului la fiecare deschidere de ușă a magazinului. Mai ales la magazinele cu uși automate. Iar experiența asta a lor, sentimentele pe care le trăiesc le poți citi pe fața lor dacă te oprești câteva secunde din rutina ta.”

După primele trei fotografii, Claudiu a început să primească imagini și de la prietenii de pe Facebook, ceea ce l-a determinat să creeze un cont Tumblr și, mai nou, unul de Instagram. Obiectivul proiectului Dogsatsupermarket, care acum numără 70 de fotografii, este să convingă oamenii să nu-și mai abandoneze câinii în fața magazinelor. ”Și, secundar, poate voi reuși să conving magazinele să pună un bol cu apă, acolo la intrare.”

”Câinii, în sine, sunt minunați”, a mai spus Claudiu Petria, în ciuda fobiei sale față de câini. ”Și am să îmi iau vreo câțiva când mă voi muta la casă.”

Urmăriți poveștile vizuale ale câinilor care își așteaptă stăpânii în fața magazinelor pe conturile de Instagram și Tumblr Dogsatsupermarket.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS