CE și epidemiologii recomandă vaccinarea antigripală timpurie, anul acesta | AUDIO

Comisia Europeană le cere ţărilor membre să lanseze campaniile de vaccinare împotriva gripei mai devreme în acest an.

Motivul e ca riscul ca epidemia de gripă şi cea de COVID-19 să se suprapună la toamnă şi să pună presiune şi mai mare pe sistemul medical.

Comisia Europeană le cere guvernelor din statele membre să înceapă campaniile de vaccinare antigripală chiar din această vară. De obicei aceste campanii debutau toamna.

Bruxelles-ul le recomandă de asemenea guvernelor să cumpere mai multe doze de vaccine antigripal şi că crească numărul persoanelor imunizate.

Un document al comisiei, citat de Reuters, arată că evoluţia simultană a epidemiilor de COVID 19 şi de gripă ar putea duce la o aglomerare şi mai mare a spitalelor.

Şi vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, le recomandă românilor ca anul acesta să se vaccineze împotriva gripei:

Ele nu se exclud. Pot fi infectați și cu virusul gripal și cu COVID-19 în același timp. Dacă nu e o bucurie să fii cu COVID-19, sigur devine o tristețe să fii infectat și cu virusul gripal și cu coronavirus în același timp. Soluția ar fi vaccinarea antigripală pentru a putea scăpa măcar de o amenințare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS