Ce se întîmplă în weekend în orașul tău?

În București, sâmbătă, are loc iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari concursuri internaţionale de video mapping, organizat, de Primăria Municipiului Bucureşti în Piaţa Constituţiei.

Evenimentul începe la ora 19.00, iar lucrările artiştilor vor fi transpuse de 104 de proiectoare pe faţada clădirii Palatului Parlamentului, care are o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi.

Imagini 3D complexe vor personaliza şi reinterpreta clădirea printr-un spectacol de sunet, lumină şi culoare, ”relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică. Tema acestei ediţii se intitulează ”Dialoguri”.
Fiecare proiecţie durează 4 minute şi 30 de secunde. Publicul poate vota favoritul, printr-un SMS la numărul cu tarif normal 1843. Echipa care va întruni cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câştigătoarea Premiului Publicului. Vor fi și concerte: trupa Golan -cu un proiect inedit, Golan Symphonic și artista irlandeză Róisín Murphy.

Festival Dacic – la Râșnov, sâmbătă și duminică. Vor fi reconstituite luptele între daci şi romani, dar și spectatorii se pot putea costuma în soldaţi şi vor putea participa la ateliere de fierărie, sculptură sau ceramică. Pot învăța să țeasă, să bată monezi, dar și să tragă cu arcul.
Activităţile vor avea loc în tabăra Terra Dacica Aeterna, instalată în curtea cetăţii Râşnov, acolo unde acum 2.000 de ani se afla o cetate dacică numită Comidava.
ÎN PLUUUS : se va găti ca pe vremea dacilor și romanilor, iar turiştii vor putea să guste din mâncare.
Punctul culminant al evenimentului va fi sâmbătă, la ora 15.00, când va avea fi pusă în scenă o bătălie dintre daci şi romani, respectiv asaltul asupra cetăţii Comidava.
La ora 21.00 va fi prezentat un ritual denumit rugul lui Zamolxe care simbolizează arderea pe rug a unei căpetenii dacice.

lupte-daci-si-romani

Festivalul Castanelor – în Maramureş, mai exact la Baia Mare. Cu ocazia asta – acces gratuit la expozițiile din muzeele din oraș. Festivalul începe azi (vineri) și durează 3 zile. Vor avea loc expoziții, concerte, tot felul de competiții sportive, târguri … Va fi și un “Bal al sărbătoriţilor” – De fapt, o seară de dans oferită persoanelor care îşi serbează ziua de naştere în luna septembrie. Nu vor lipsi castanele coapte.

castane

La Alba Iulia se cântă Jazz în acest week-end, pentru că are loc Festivalul ”Alba Jazz”.
Evenimentul a fost promovat într-un mod inedit încă de ieri (joi), când mai mulți artiști au cântat jazz timp de câteva ore într-un autobuz, care a făcut turul orașului . Cursa a fost gratuită 🙂

Și la București se cântă jazz zilele acestea.Bucharest Jazz Festival, care a durat toată săptămâna, se încheie duminică. Vor fi concerte în Piața George Enescu, dar și la Hanul Gabroveni.

bucharest-jazz-festival

În județul Mureș are loc a XI-a ediţie a evenimentului „Parada Baloanelor cu Aer Cald”, în localitatea Câmpu Cetăţii în perioada 23 – 25 septembrie. Puteți vedea baloanele zburând – vin echipe din țară și străinătate, dar vă puteți și plimba cu balonul. Va fi spectacol și pe cer și pe pământ … unde va fi Parada mașinilor de epocă. E vorba de câteva zeci de mașini vechi.

baloane

La Sfântul Gheorghe …. Festivalului ciocolatei ! Între 23 și 25 septembrie. Festivalul se cheamă “Chocofest – Dulce Secuime” . Vor fi degustări de ciocolată, așa că se așteaptă mulți copii, însă – din experiența anilor trecuți – pentru părinți se va aduce palincă și vin.

ciocolata

DokStation este singurul festival de filme documentare muzicale din București, va avea loc între 23 și 25 septembrie, în câteva cartiere din București, în sectoarele 1, 2, 4 și 6.
În cele trei zile, DokStation vor putea fi văzute filme documentare recente, în premieră în România, dar și concerte.

Mâine este Ziua de curăţenie naţională organizată de “Let”s Do It, Romania!”, care adună, ca în fiecare an, o mulțime de voluntari. Vor fi campanii de strângere a gunoaielor în toate judeţele ţării. Scopul este să conştientizeze cetăţenii că păstrarea curăţeniei acolo unde trăiesc şi muncesc, contribuie la protejarea naturii, dar și a sănătăţii.

Astăzi începe la Sibiu CIBIN FEST – un trafițioanl festival de toamnă, care are loc în Piața Mare a orașului. Va fi amenajat acolo și un cort … de bere, care va găzdui cel mai mare festival al berii din Sibiu, dar va fi amenajat și un mare parc de distracții mobil. Festivalul începe astăzi și durează până pe 2 octombrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS