Confidenţialitate

Ce se întâmplă cu Germania dacă oficialii opresc livrarea gazelor rusești | AUDIO

Oprirea imediată a livrărilor de gaze rusești în Germania ar duce la o gravă recesiune economică. Cinci institute economice germane și-au revizuit estimările economice pentru anul în curs, iar cel mai negru scenariu arată pierderi de peste 200 de miliarde de euro în cazul situației înghețării livrărilor de gaz din Rusia.

Suma de 220 de miliarde de euro, echivalentul a peste 6,5% din producția economică ar reprezenta pierderile economice cumulate pentru 2022 și 2023 dacă va exista o întrerupere bruscă a licrărilor de energie din Rusia.

Principalele institute economice din Germania au prezentat estimările privind ritmul de creștere economică în condițiile războiului din Ucraina.
Cea mai mare economie a Europei ar înregistra, în acest scenariu un avans de 1,9% în acest an iar apoi o contracție de peste 2 procente în 2023. O gravă recesiune – după cum spune vicepreședintele Institutului pentru economie Mondială de la Kiel.

Statele Uniunii Europene discută zilele acestea un eventual embargou asupra importurilor de gaze rusești, însă Germania se opune unei opriri imediate a importurilor estimând că ar putea renunța la gazele rusești înainte de 2024. Înaintea războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Germania depindea în proporție de 55 la sută de Rusia pentru a-și asigura necesarul de gaze.

Foto: Shutterstock

Citește și: Mariupol, sub teroare continuă. Rusia: Peste 1000 de pușcași marini ucraineni s-ar fi predat

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.