CE: Raportul MCV pentru Romania si Bulgaria va fi publicat in cateva saptamani

Raportul MCV pentru România și Bulgaria va fi publicat în următoarele săptămâni, declară purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene,‘Christian Wigand. Oficialul nu a avansat și o dată precisă în acest sens.

Raportul MCV pentru România și Bulgaria va fi publicat în următoarele săptămâni, declară purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Între timp, surse apropiate Comisiei Europene susțin pentru presa centrală că, între altele, România va fi criticată pentru că întârzie numirea unui nou șef la DIICOT.

Raportul Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare va critica iniațiativele legislative menite să slăbeasca instituțiile anti-corupție.

Potrivit Hotnews, în document se regăsesc referințe precise la anumite legi modificate în Parlament dar se critică și blocarea arestărilor și anchetelor în Legislativ.

De asemenea, oficialilor de la București li s-ar putea atrage atenția că întârzierea numirii unui nou șef al DIICOT nu este benefică.

Această responsabilitate revine Guvernului, funcția fiind vacantă din noiembri anul trecut, când Alina Bica, procurorul șef anti-mafia, a fost arestată.

Pe de altă parte, și în acest an se pare că va fi lăudată activitatea unor instituții precum Direcția Națională Anticorupție sau Agenția Națională de Integritate.

Raportul MCV ar urma sa fie publicat în următoarele săptămâni, nota generala fiind una pozitivă, spun sursele citate de Hotnews.

Șeful statului – Klaus Iohannis – declara recent că România trebuie să-și propună cA, până în 2016, să obțină eliminarea țării noastre de pe lista țărilor supravegheate prin raportul MCV.