Ce poate face o imprimantă 3D în zilele noastre – GALERIE FOTO

Imprimarea 3D este un proces care a apărut în anii ’80, fiind folosită iniţial de companiile cu bugete masive, precum cele din industria aerospaţială sau de echipele de Formula 1.

Imprimantele 3D funcţionează într-un mod similar imprimantelor obişnuite, dar foloseşte în loc de cerneală diferite materiale, cum ar fi plastic, argint sau chiar titan, pe care le imprimă în straturi succesive, construind, astfel, un obiect.

Tehnologia a progresat mult în ultimii 20 de ani, astăzi imprimantele 3D fiind folosite nu doar pentru crearea de prototipuri, ci şi pentru miniaturi sau chiar bijuterii.

Compania Junction3d, a creat un astfel de model de imprimantă, numit Solus DLP 3D, care ar putea revoluţiona piaţa miniaturilor.

Imprimanta realizează figurine şi bijuterii cu o suprafaţă de calitate, foarte netedă, şi cărora le oferă “detalii de o fineţe incredibilă”, au scris reprezentaţii companiei pe site-ul Junction3d.com.

Cei mai mulţi dintre clienţii companiei Junction3d provin din industria bijuteriilor, din domeniul stomatologic, dar şi din alte domenii creative.

Foto: Bored Panda

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS