Confidenţialitate

Ce măsuri suplimentare ar putea fi luate în București. Primarul Sectorului 2: Ar trebui limitat accesul în mall-uri | VIDEO

Ar trebui limitat accesul în mall-uri și în alte spații ce atrag mulți oameni, spune primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 din București a trecut de 6 la mia delocuitori.

Pentru că ar însemna să stea la coadă pentru a mai intra în spații aglomerate, bucureștenii ar fi descurajați să viziteze frecvent astfel de locuri, susține edilul, la Piața Victoriei:

„Este nevoie clar de niște măsuri suplimentare și este nevoie să conștientizăm populația. Riscul este mare acolo unde avem colectivități. Ar trebui limitat accesul în mall-uri, adică numărul de oameni trebuie să fie limitat și raportat la volum și la arie, astfel încât se pot crea cozi, ceea ce pe unii i-ar descuraja și totodată în mall vor fi mai puțini oameni.”

Cât despre o eventuală carantinare a Capitalei, Cirpian Ciucu spune că aceasta ar fi posibilă doar dacă s-ar decide măsura și asupra județului Ilfov și doar în situații excepționale:

„Doar la pachet cu Ilfovul, din punctul meu de vedere. Așa cum o văd eu, ar fi ceva asemănător cu ce se întâmpla anul trecut pe vremea asta. În Franța, oamenii puteau să mergă doar la acele centre esențiale, pentru o perioadă scurtă de timp, maximum două ore pe zi și pe o arie definită. Ele au dat roade, dar noi nu vrem să ajungem acolo.”

Sociologul Vladimir Ionaș a spus, tot la Piața VIctoriei, că autoritățile trebuie să analizeze punctual, pentru a lua cele maibune decizii:

„În orașele mari, precum București,Timișoara, Cluj, trebuie văzut care este cea mai bună soluție, poți combina puțin măsurile. Eu cred că statul român a încercat să lase și școlile deschise și economia, poate-poate lucrurile se vor salva de la sine și statul nu va trebui să intervină din punct de vedere financiar.”

Emisiunea integrală: