Confidenţialitate

Ce le citim copiilor? Bianca Mereuță aduce pasionații de lectură din online la muzee – VIDEO

Bianca Mereuță și-a investit banii și timpul în construirea unei lumi în jurul cărților pentru copii. Pasiunea ei a ajuns să inspire mulți părinți, astfel încât comunitatea creată de ea online, ”Ce le citim copiilor”, s-a transformat într-un adevărat fenomen. Casa ei este o bibliotecă veritabilă, în care se pot găsi azi peste 7.000 de cărți. Toate pentru juniori.

Începând cu luna septembrie, comunitatea Ce le citim copiilor inițiază o campanie offline constând în ateliere de lectură realizate de două ori pe lună, în muzeele și clădirele emblematice din București.

Scriitori, actori, oameni de litere și iubitori de carte vor citi copiilor, le vor răspunde la întrebări, vor stimula dezbateri și discuții libere, puneri în scenă a situațiilor întâlnite în carte și vor trezi pofta de lectură și explorare a celor mici. La finalul atelierelor, copiii vor beneficia de un tur ghidat prin muzeu, prilej în plus pentru discuții pe teme interesante. Primul astfel de eveniment are loc chiar azi, de la ora 11, la Muzeul Șuțu din București, alături de Editura Litera. Despre ce se întâmlă la muzeu, dar și despre cât de importantă este lectura cărților alături de copii, în interviul oferit de Bianca Mereuță în emisiunea O Dimineață de Milioane: