Confidenţialitate

Ce i-a gătit Adi Hădean preşedintelui François Hollande – AUDIO

Adi Hădean a fost invitat ieri de premierul Dacian Cioloș să gătească, alături de Nicolai Tand, un prânz pentru invitatul special, președintele Franţei, François Hollande.

Timp de aproximativ 14 ore, Adi Hădean şi Nicolai Tand au pregătit pentru preşedintele Franţei un dejun format din cinci feluri de mâncare tradiţionale româneşti, cu produse de sezon, 100% românești.

“A fost un prânz din cinci feluri. Mâncare tradiţională românească, mâncare cu care suntem noi obişnuiţi de când eram copii”, a spus Adi Hădean în Deşteptarea.

“Am deschis masa cu o cremă de dovleac, combinată cu un piure din păstârnac copt, cu hribi fripţi în unt. Am folosit doar ce am găsit în acest sezon şi toate legumele au fost cumpărate de la producători români din piaţă.

Felul următor a fost file de păstrăv cu un bisque din raci (bisque fiind o supă groasă), în care am pus şi cozi de raci şi în care am mai pus un piure din morcovi copţi.

La felul principal am avut muşhiuleţ de berbecuţ pe care l-am fript foarte simplu după ce l-am marinat cu mentă, cimbrişor, sare, piper şi puţin ulei de rapiţă; cu un piure din ardei copţi, pe care i-am fript pe cărbuni până când s-au carbonizat pe exterior şi au avut o culoare intensă şi un gust afumat foarte plăcut; cu vinete afumate lângă şi am mai pus nişte fasole verde, tot românească, şi arpagic.

A fost un meniu de degustare, cu feluri mai multe, dar cu porţii ceva mai mici”, a explicat Adi Hădean în această dimineaţăîn Deşteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Dacian Cioloş/Facebook