Ce donatii au primit partidele in primele 2 saptamani de campanie

În primele 2 săptămâni de la demararea campaniei prezidențiale, partidele politice si candidatii independenti au primit, în total, donații de peste 3 milioane si jumatate de lei, potrivit datelor AEP.

Datele prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă arată că cei mai mulți bani declarați au fost primiți de Alianța Creștin-Liberală.

Pe următoarele locuri se află alianța electorală PSD-UNPR-PC și Partidul Mișcarea Populară.

Alianța Creștin-Liberală a primit şi declarat, în prima jumătate a campaniei pentru prezidenţiale, donaţii totale de peste 1,5 milioane de lei.

ACL este urmată de PSD-UNPR-PC care a primit donații totale de peste 1,1 milioane de lei și Partidul Mișcarea Populară – locul 3 în clasament – cu donații de peste 455 de mii de lei.

În privința candidaţilor independenţi, topul este condus de Călin Popescu-Tăriceanu, cu peste 260 de mii de lei, urmat de Teodor Meleșcanu, Monica Macovei și…Gheorghe Funar.

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că au fost și partide înscrise în cursa electorală care nu au declarat că au primit sume de bani: printre ele se numără Partidul Popular Maghiar din Transilvania și Partidul Ecologist Român.