Ce cred președinții celor 2 Camere din Parlament despre comunicatul Departamentului de stat al SUA

 

Deși declarația comună a fost semnată de președinții celor două camere ale Parlamentului, în comunicat se vorbește în numele Parlamentului ca instituție. Răspunsul oficial al preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului faţă de comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA precizează că  dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfăşoară în numele suveranităţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu transmit în comunicatul de presă comun, că Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul care dezbate legile, subliniind că acelaşi Parlament a adoptat de exemplu legile privind achiziţionarea sistemului de apărare antirachetă Patriot.

„Exprimăm speranţa că declaraţia Departamentului de Stat al SUA a fost făcută cu bună credinţă, dar nu putem să nu remarcăm că ea nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective şi cuprinzătoare a faptelor, făcând mai degrabă ecou unor opinii vehiculate în spaţiul public românesc. Cei doi lideri ai Camerelor din Parlament subliniază că  dezbaterile privind reforma justiției au fost inițiate tocmai din cauza unor numeroase abuzuri din justiție.

În finalul declaraţiei comune semnată de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s emai precizează că „Parlamentul României ar fi bucuros să pună la dispoziţie Departamentului de Stat al SUA întreaga documentaţie referitoare la principiile care au stat la baza elaborării propunerilor actuale de reformă a sistemului judiciar „.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS