Confidenţialitate

Ce au declarat politicienii care au votat printre primii duminică dimineață

Dacian Cioloș consideră că ”foarte mulți români știu exact de ce să voteze”

Dacian Cioloș, co-președintele Alianței 2020 USR-PLUS, a votat de la primele ore ale dimineții, în Zalău, însoțit de fratele său.

„Sunt convins de faptul că foarte mulți români așteaptă ziua asta încă din iarna anului 2017, când stăteam în stradă. A venit ziua când putem să ne transmitem mesajul foarte clar, ferm, prin vot. Sper să fie cât mai mulți români care să ia decizia să meargă la vot. Acum, foarte mulți români știu exact de ce să voteze și la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție. Va fi un vot semnal pentru cei care conduc România”, a spus Dacian Cioloș.

„Simt o mobilizare foarte bună și în orașe dar și în sate. După acest vot, dacă lumea se mobilizează, vom avea mediul politic să facem schimbările în bine pe care românii le așteaptă de atâta vreme”, a adăugat el.

Ludovic Orban subliniază că „adevărații deținătorii ai puterii publice sunt cetățenii”

Ludovic Orban, președintele PNL, a votat la ora 9:00, în București. „Am votat ca să fiu sigur ca Guvernul nu va mai putea emite OUG în care să calce în picioare drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Am votat astăzi pentru a fi sigur că România va rămâne un stat european, că va fi bine reprezentată în PE de oameni de calitate, de oameni care să câștige aprecierea și respectul partnerilor europeni”, a spus liderul PNL.

„Adevărații deținătorii ai puterii publice sunt cetățenii. Votul este cea mai puternică arma pe care o are la dispoziție cetățeanul român. Sunt convins că românii nu se vor lăsa manipulați și intimidați și își vor exercita dreptul de vot la referendum și la europarlamentare”, a mai spus el.

„Majoritarea covârșitoare a românilor își doresc ca la conducerea României să fie oameni corecți și ca oamenii care au încălcat legea să fie pedepșiți și să nu-și modifice legile în favoarea lor. Sunt convins că astăzi va fi o victorie a românilor de bună credință, a românilor care își câștigă cinstit existența”, a precizat Ludovic Orban.

Corina Crețu a venit la secţia de votare însoţită de Ioan Rus

Comisarul european a venit la secţia de votare însoţită de Ioan Rus, fost ministru în mai multe guverne, şi de reprezentanţi ai Pro România, partidul din parte căruia candidează la alegerile europarlamentare.

“Am votat cu speranţa unui nou început. Îmi pare bine să fiu în cadrul organizaţiei Cluj, a judeţului, a organizaţiei din Cluj-Napoca. Am venit să votez pentru echipa noastră de profesionişti, pentru un viitor mai bun pentru România, un viitor care sigur să ne întărească prestigiul şi respectul în cadrul Uniunii Europene”, a spus comisarul european.

Întrebată dacă a votat şi pentru referendum, Corina Creţu a spus că “aşa este normal”.

“Buletinele de vot pentru referendum de fapt ar trebui să oblige statul român să aplice nişte legi care există deja”, a spus aceasta.

Comisarul european a venit la secţia de votare însoţită de Ioan Rus, fost ministru în mai multe guverne, şi de reprezentanţi ai Pro România Cluj.

Sorina Pintea, vot la europarlamentare, pas la Referendum

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a votat în secţia nr. 181 din localitatea sa de domiciliu, Băiţa, judeţul Maramureş.

“Am votat pentru cei care vor aduce mai mult respect pentru România. Am votat şi pentru poporul român, pentru demnitate şi pentru dorinţa de a fi egali cu cei din marea familie europeană din care facem parte”, a afirmat Sorina Pintea, la ieşirea de la urne.

Aceasta a mai precizat că nu a votat pentru referendum.

“Legat de referendum: nu am considerat că trebuie să votez. Eu consider că un referendum trebuie să aducă în lucruri concrete şi nu trebuie să fie parte a unei campanii electorale. Nu pot să girez cu votul meu o asemenea farsă”, a spus Sorina Pintea.