Confidenţialitate

Ce ascund casetele lăsate în urmă de Victor Atanasie Stănculescu

Avocatul Cătălin Dancu a confirmat astăzi că fostul general Victor Atansasie Stănculescu a lăsat în urma sa casete audio și video care conțin mărturii, inclusiv despre ce s-a întâmplat la Revoluție.

Declarația a fost făcută la Crematoriul Uman Vitan-Bârzești, acolo unde a fost incinerat Victor Atanasie Stănculescu. Avocatul fostului general a spus că speră ca persoana mandatată prin testament să primească aceste casete să le facă publice.

Avocatul spune că mulți ar trebui să fie îngrijorați dacă acele casete vor fi publice.

Liliana Nicolae a stat de vorbă cu avocatul Cătălin Dancu.

 

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

“-Adevărul (despre Revoluție – nota redacției) nu e acela pe care îl cunoașteți dvs din hotărârea de condamnare. Adevărul real e în acele casete. Ceea ce e cu adevărat impotant este ca persoana care a fost împuternicită să fie interesată și să facă publice acele casete.

-Aveți dubii că acea persoană nu ar fi interesată să le facă publice?

-Da. Este posibil ca pentru confortul ei, pentru că nu vrea să o doară capul și să nu vrea să o aibă griji … să nu le facă publice. Sau poate să le vândă unei publicatii straine și să facă ăia o carte.

-E vorba de niște casete audio sau video?

-Și, și. Așa știu de la general.

-Le-au văzut, le-ați ascultat?

-Nu. 

-Cine ar trebui să se teamă de conținutul acelor casete?

-Cine se simte cu musca pe căciulă și știe bine ceea ce domnul general Stănculescu știe. Mă gândesc că sunt destui de pe lângă el, din conducerea României de atunci, care au ceva pe conștiință,nu?

-Cine? Domnul Iliescu? Domnul Petre Roman?

-Vă dați seama, eu ca avocat nu pot specula. “

 

Generalul Victor Atanasie Stănculescu a murit într-un azil de bătrâni, duminică, la vârsta de 88 de ani. El a avut un rol important în reprimarea Revoluției de la Timișoara.

În anul 1999 a fost condamnat de Curtea Supremă la 15 ani închisoare pentru omor deosebit de grav săvârșit prin reprimarea revoluției din Timișoara, hotărâre confirmată în 2000 în urma recursului.