Confidenţialitate

Ce amenzi riscă cei care fac grătar în locuri nepermise

Mulți români care fie au plecat la munte în această minivacanță de 1 Mai, fie stau acasă, ies la gratar în apropierea pădurilor. Mare atenție însă unde mergeți la grătar.

În unele oraşe din ţară nu există nici măcar un loc de recreere amenajat  iar oamenii care vor să iasă la iarbă verde merg mai degrabă pe malurile apelor sau în apropierea pădurilor. Există însă şi oraşe unde sunt amenajate locuri pentru picnic dotate cu grătare, bănci şi mese din lemn sau cu locuri de joacă şi foişoare, însă chiar şi în aceste cazuri mulţi localnici sau turişti preferă alte zone deja consacrate pentru grătare.

Potrivit legii picnicului, din 2012, dacă nu aruncați gunoiul în spațiile amenajate riscați  o amendă între 200 și 2000 de lei, iar dacă faceți grătarul în loc nepermis, amenda pornește de la 2000 de li și ajunge până la 5000 de lei.

Puteți aprinde focul pentru grătar doar în locurile special amenajate. Iar cei care nu fac curățenie, în urma lor riscă să fie amendați, pentru că vor fi controale în aceste zile, spune seful Jandarmieriei Române, Marin Andreiana:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.