CE a aprobat finanţarea necesară extinderii reţelei de metrou din Bucureşti

Aproape 252 de milioane de euro din fondul de coeziune al Uniunii Europene vor fi investite în extinderea liniei 5 de metrou din Bucureşti, informează Reprezentanța executivului comunitar în România.

‘Datorită Uniunii Europene, Bucureștiul va dispune de o rețea de metrou modernă. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra calității aerului din oraș, companiilor locale, turismului și, bineînțeles, asupra locuitorilor din cartierele ce vor fi astfel deservite”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Odată lucrările terminate, noua secțiune va lega vestul orașului de centru, de la Râul Doamnei la stația Eroilor, unde se face conexiunea cu liniile 1 și 3, având va avea o lungime de 7 km, cu 10 noi stații și un depou.

De această secțiune vor beneficia peste 64 de mii de bucureșteni, care vor realiza deplasarea între cele două puncte din oraș în mai puțin de un sfert de oră. Finalizarea lucrărilor e prevăzută pentru luna iunie 2018.

În luna mai, conducerea Metrorex susţinea că magistrala Drumul Taberei va fi funcțională la finele semestrului I din 2018.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS