CCR respinge contestatia lui Gheorghe Funar fata de candidatura lui Victor Ponta

Fostul primar clujean le-a cerut magistraţilor să analizeze legalitatea prezenţei liderului PSD în cursa electorală.

Plenul Curţii Constituţionale a respins, în această după-amiază, solicitarea formulată de Gheorghe Funar privind legalitatea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Fostul primar clujean le-a cerut magistraţilor să analizeze legalitatea prezenţei liderului PSD în cursa electorală, în contextul acuzaţiei că a fost racolat de Serviciul de Informaţii Externe pe când activa ca procuror.

În opinia lui Gheorghe Funar, s-ar fi creat ‘o situație de inegalitate de șanse’ între Victor Ponta și ceilalți 13 contracandidați, între care şi el.

Hotărârea CCR, luată cu majoritate de voturi, este definitivă.

La începutul acestei săptămâni, președintele Traian Băsescu declara într-un interviu tv că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001, fapt care explică ascensiunea sa rapidă în carieră.

”Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofițer acoperit al SIE […] ceea ce explică și propulsarea lui de la Parchetul de la judecătoria de sector direct în Parchetul General”, spunea actualul șef al statului.